TOVERBAL


Het Toverbalfestival

Het Toverbalfestival wordt om het jaar door Theater Toverlei georganiseerd. Het is een eenakterfestival waaraan amateur-toneelverenigingen uit de regio mee kunnen doen. Het festival vindt plaats op een vrijdag- zaterdag en zondag in november. Ongeveer acht toneelgroepen kunnen op dit festival een eenakter ten tonele brengen en daarbij strijden om twee prijzen. Toverlei doet zelf zonder mededinging mee.

Het Toverbalfestival heeft tot doel om verschillende toneelstukken, gespeeld door verschillende toneelgroepen, aan het publiek te tonen. Op deze manier maakt het publiek kennis met een diversiteit aan toneelvormen, stukken, spelers, en groepen.

Per avond worden drie eenakters opgevoerd die niet langer mogen duren dan 45 minuten.
Na iedere eenakter wordt het publiek verzocht de zaal te verlaten omdat dan in het theater een wisseling plaatsvindt van decor, licht, geluid en spelers.

Op zondagmiddag na afloop vindt de prijsuitreiking plaats. Voor de vakjuryprijs is een speciale jury in het leven geroepen, bestaande uit de voorzitter Kees Holierhoek. Hij is de vaste voorzitter, als schrijver en Leiderdorper. Hij wordt geassisteerd door twee regisseurs die in wisselende samenstelling deelnemen. Zij kijken daarbij meestal naar spel, spelzicht, opbouw en toneelspel. Iedere avond spreekt de voorzitter van de jury de bevindingen van die avond uit. De spelers vinden het altijd leuk om gelijk te horen wat de jury van hun stuk heeft gevonden. Na afloop wordt een juryrapport opgesteld en aan de deelnemers toegezonden.

De vakjuryprijs bestaat uit een door een kunstenaar gemaakte bal (een 'Toverbal'). Ieder jaar is het weer een verrassing waaruit de bal zal bestaan: keramiek, glas, steen, ijzer?

De publieksprijs wordt bepaald door het publiek en uitgereikt door de burgemeester, dan wel de loco-burgemeester van Leiderdorp. Aan de hand van scoreformulieren die iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst in de zaal, wordt deze prijs bepaald. Deze prijs wordt ook gevormd door een bal, doch onderscheidt zich qua kleur meestal van de vakjuryprijs.

toverkids

toverbal

lid worden?

CONTACTGEGEVENS

Theater Toverlei
"De Sterrentuin"

Van Diepeningenlaan 110A
2352 KA Leiderdorp

071-5895020
info@toverlei.nl